Podjetja 18.4.2024 10:35

V Milano odhaja delegacija pohištvenih podjetij

Ljubljana, 18. aprila - V Milano danes odhaja delegacija pohištvenih podjetij. Med drugim si bo ogledala enega največjih sejmov v EU, ki je namenjen pohištveni in spremljevalni industriji, Salone del Mobile. Kot so zapisali na Gospodarski zbornici Slovenije, gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih stikov v Italiji, ki je za slovenska podjetja pomemben izvozni trg.

Ljubljana. Lesena mizica. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Lesena mizica.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Eden najpomembnejših italijanskih sejmov na področju pohištva in oblikovanja poteka na sejmišču Milano-Rho do 21. aprila. Na njem se predstavlja več tisoč razstavljavcev iz celega sveta, obišče pa ga preko 250.000 obiskovalcev, tako iz Italije kot tujine, so zapisali na gospodarski zbornici.

V delegaciji so predstavniki podjetij Ergo Vitae, Pohištvo Mlinar, Pohištvo Florjančič, Rujz Design, Gonzaga-Pro, Atrium Novi Interieri ter zavoda Lesarski grozd. Po navedbah zbornice gre za kakovostne ponudnike pohištva in dodatkov z izkušnjami pri izvozu.

Delegacija si bo danes in v petek ogledala sejem Salone del Mobile, se seznanila s trendi in novostmi na področju pohištva ter se srečala z italijanskimi arhitekti in agenti. Obiskala bo še dve razstavi pohištva v Milanu ter tehniško univerzo Politecnico Milano, predvideno je tudi srečanje z vrsto italijanskih organizacij in združenj s področja pohištva.

Gospodarsko delegacijo organizira agencija Spirit Slovenija s finančno podporo ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter partnerjev - Lesarskega grozda, Gospodarske zbornice Slovenije ter generalnega konzulata Slovenije v Milanu.