Zadnje novice

Podjetja #družba 16.5.2024 9:16

Rok za prijave na tekmovanje za nagrade Websi podaljšan do 22. maja

Organizatorji tekmovanja digitalnih presežkov Websi so sporočili, da so zaradi številnih prošenj podaljšali rok za prijavo projektov. Prijave bodo tako sprejemali do srede, 22. maja. Projektom bo 32 nagrad razdelila 132-članska žirija pod vodstvom direktorice marketinga v družbi Mercator Viktorije Radojević Mavrič.

#družba 15.5.2024 14:26

Google bo vključil umetno inteligenco v svoj spletni iskalnik

Spletni velikan Google je napovedal, da bo v rezultatih iskanja prikazoval tudi odgovore, ustvarjene s pomočjo umetne inteligence. Gre za eno največjih sprememb Googlovega spletnega iskalnika v zadnjih 25 letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Novost bo sprva na voljo uporabnikom brskalnika v ZDA, kmalu pa naj bi bila na voljo tudi drugod.

Turizem 15.5.2024 14:04

Na Slovenski turistični borzi letos več kot 150 tujih agencij

Bled v teh dneh gosti 26. Slovensko turistično borzo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacije (STO) in je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Letos se je udeležuje 154 tujih podjetij iz 33 držav. Kar 58 odstotkov agentov je na njej prvič, kar prinaša številne priložnosti za nove posle.

Statistika 15.5.2024 10:45

Na avtobusih marca manj, na vlakih več potnikov

Z avtobusi mestnega javnega linijskega prometa se je marca peljalo 4,3 milijona potnikov, kar je štiri odstotke manj kot marca lani. V medkrajevnem prevozu so jih našteli 2,6 milijona, kar je šest odstotkov manj. So pa statistiki devet odstotkov več potnikov našteli v železniškem prevozu. Več jih je bilo tudi v letališkem in pristaniškem prometu.

Podjetja Turizem 15.5.2024 9:31

Ljubljanski Austria Trend Hotel v roke srbskega Agromarketa

Družbi Peakside Capital in Generali Investments sta ljubljanski Austria Trend Hotel prodali srbski družbi Agromarket, poroča spletni portal Property Forum. Agromarket je po navedbah Financ v Sloveniji že lastnik Semenarne Ljubljana.

Podjetja 15.5.2024 9:04

Necenzurirano: Ruski oligarh Zubicki prodaja Sij

Ruski oligarh Andrej Zubicki po informacijah portala Necenzurirano prodaja Slovensko industrijo jekla (Sij), eno največjih slovenskih skupin, ki zaposluje več kot 3800 ljudi. Na mednarodnih trgih je začel preverjati interes za nakup in začel iskati svetovalce za postopek prodaje skupine, v kateri ima država četrtinski delež.

Podjetja 14.5.2024 17:43

V Tovarni olja Gea letos pričakujejo boljši izkupiček od lanskega

Bistriška Tovarna olja Gea, ki v lasti družbe Plasta oz. poslovneža Franca Freliha, je ob obeležitvi 120-letnice odprla vrata javnosti. Potem ko je bil lani največji slovenski proizvajalec jedilnih olj zaradi nižjega povpraševanja v rdečih številkah, direktor Igor Hustič za letos napoveduje boljši izkupiček.

Podjetja 14.5.2024 13:38

Skupina Telekom Slovenije v prvem četrtletju s skoraj polovico višjim dobičkom

Skupina Telekom Slovenije je v prvem četrtletju ustvarila 169,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Prihodki so bili višji predvsem zaradi rasti števila uporabnikov in večje prodaje IT-blaga in storitev. Čisti dobiček skupine je bil pri 12,1 milijona evrov za 48 odstotkov večji.

Podjetja 14.5.2024 8:00

Na tednu kraft piva predstavitev šestih slovenskih pivovarn

Šest slovenskih kraft pivovarn se bo predstavilo na tednu kraft piva, ki bo med 16. in 26. majem. V teh dneh bodo predstavili svoj proizvodnji proces in vlogo kraft pivovarn v lokalni skupnosti ter poudarili pomembnost uporabe lokalnih sestavin in virov.