Zadnje novice

#družba 19.4.2024 14:15

Na festivalu v Celju tudi humanoidni in drugi roboti

Predsednica republike Nataša Pirc Musar si je danes ogledala festival robotike in umetne inteligence, ki poteka v Tehno parku Celje. Kot je ob tem izpostavila, sta robotika in umetna inteligenca postali steber sodobne družbe, festival v Celju pa je edinstvena priložnost neposrednega stika s humanoidnimi in industrijskimi roboti.

Podjetja 19.4.2024 12:20

V Impolu v livarskem delu digitalizirali proizvodne procese

Bistriška skupina Impol je z zaključkom dveletnega projekta digitalne transformacije proizvodnih procesov livarne (Indigo) z uvajanjem naprednih tehnologij in uporabe arhitekture Unified Namespace (UNS) uspešno optimizirala in digitalizirala procese znotraj svoje livarske dejavnosti.

Statistika 19.4.2024 10:55

Na slovenskih letališčih lani za tretjino več potnikov

Slovenska mednarodna letališča - Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož - so lani sprejela več kot 1,3 milijona potnikov, kar je za tretjino več kot predlani. Veliko večino potnikov so našteli na ljubljanskem letališču, je danes objavil statistični urad.

#družba 19.4.2024 9:00

Konec tedna že 10. največji univerzitetni hackathon v Sloveniji DragonHack

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo 20. in 21. aprila potekal že 10. največji univerzitetni hackathon v Sloveniji DragonHack. Na 24-urnem tekmovanju se bodo udeleženci pomerili v razvoju najbolj inovativnih rešitev različnih izzivov iz resničnega življenja z uporabo programske in strojne opreme.

Turizem 19.4.2024 8:00

Soteska Vintgar z več novostmi vstopa v novo sezono

Soteska Vintgar, ki je ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, po zimskem mirovanju spet odpira svoja vrata. Danes bo obisk soteske brezplačen, obiskovalci pa bodo spoznali tudi letošnje novosti, in sicer prenovljeno vstopno središče, tematske poti, vodniško službo, avdio vodenje, električne avtobuse in čelade.

Podjetja 18.4.2024 16:51

Cinkarna Celje lani z višjim dobičkom od sprva ocenjenega

Cinkarna Celje je lani vknjižila 12,7 milijona evrov čistega dobička, kar je precej več od prve ocene, postavljene pri 5,5 milijona evrov, ob tem pa 71 odstotkov manj kot leta 2022, je razvidno iz revidiranega letnega poročila družbe. Družba je sporočila tudi, da bo iz rezerv izpred leta 2023 izplačala dividende. Kako visoke bodo, ni razkrila.

Podjetja 18.4.2024 16:40

Za družinska podjetja največji izziv prenos lastništva

Prenos lastništva je največji izziv družinskih podjetij, so ugotavljali udeleženci konference za mikro, mala in srednje velika podjetja, ki jo je danes na Brdu pri Kranju organizirala Podjetniško trgovska zbornica pri GZS. Priznanje pomladni veter za prispevek k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji so podelili Mojci Kunšek.

Podjetja 18.4.2024 15:48

Podpisana pogodba za gradnjo podjetniškega inkubatorja v Ilirski Bistrici

V Ilirski Bistrici so v preteklih dneh začeli rušiti dotrajane stavbe nekdanje vojašnice Trnovo, danes pa je župan Gregor Kovačič s podjetjem Arol podpisal pogodbo o izgradnji podjetniškega inkubatorja, ki bo do oktobra zrasel na tem kraju. Cilj naložbe je vzpostavitev podjetniškega okolja, ki bo spodbudilo razvoj, so sporočili z občine.

Podjetja 18.4.2024 13:45

Skupina Sij s certifikatom trajnostne proizvodnje jekla

Skupina Sij - Slovenska industrija jekla je prejela certifikat ResponsibleSteel, ki potrjuje trajnostno proizvodnjo jekla. Poleg Sija je na svetu le še 13 jeklarskih skupin s tem certifikatom, so danes sporočili iz skupine.